Izložba i predavanje uglednog svjetskog fotografa Robina Hammonda

13. studenoga 2017.

U subotu, 11. studenog 2017. godine, jedan od najcjenjenijih svjetskih fotografa Robin Hammond održao je u prostorijama Centra predavanje pod nazivom “Jedan dan u mome svijetu”. Robin trenutno radi na reportaži o životu u zajednici osoba s mentalnim izazovima u Osijeku, a koje se nalaze u programu  Centra “JA kao i TI»,  za koju ga je angažirao ugledni britanski list “The Guardian”.

Naš cijenjeni gost dobitnik je niza prestižnih nagrada: W. Eugene Smith fondacije za humanističku fotografiju, World Press Photo nagrade, Pictures of the Year International World Understanding nagrade i četiri Amnesty International nagrade za novinarstvo vezano uz ljudska prava, čemu je i posvetio svoju karijeru. Šokiran odnosom društva prema osobama s mentalnim poteškoćama, dokumentira stanje ljudskih prava i probleme razvoja društva u svim krajevima svijeta kroz dugoročne fotografske projekte. Također je osnovao udrugu preko koje promiče kampanju za pomoć ljudima s mentalnim poteškoćama u zemljama Trećeg svijeta, te nakon niza prezentacija, akcija i priča primjećuje pomake u odnosu prema osobama s mentalnim poteškoćama, što je i cilj njegove kampanje.

Također, Robin je fotografijom obradio i razne ostale teme kao što su djelovanje klimatskih promjena na zajednice pacifičkih otoka, silovanje kao oružje u ratovima u Kongu i Bosni, zagađivanje ekosustava od strane multinacionalnih kompanija u državama u razvoju te rast srednje klase u Africi.

Rođen je na Novom Zelandu, a živio je u Japanu, Ujedinjenom Kraljevstvu, Južnoafričkoj Republici i Francuskoj.

Više o Robinu i njegovom značajnom radu možete pogledati na slijedećim poveznicama:

http://www.robinhammond.co.uk/

http://www.onedayinmyworld.com/

https://twitter.com/RobinNHammond

https://www.facebook.com/robinhammondphoto