Završna konferencija projekta “Novi život”

13. lipnja 2016.

U četvrtak, 16.lipnja 2016. s početkom u 10,00 h u prostoru Centra „JA kao i TI“, Martina Divalta 2, Osijek održat će se završna konferencija projekta „Novi život“ za javne ustanove, organizacije civilnog društva, medije i širu javnost, na kojoj će biti predstavljeni ostvareni rezultati provedbe projekta „Novi život“ te svečano otvorenje Radnog centra i predavanja o deinstitucionalizaciji i ravnopravnosti osoba s mentalnim izazovima.
Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek – „JA kao i TI“ u suradnji s partnerima Volonterskim centrom Osijek i Udrugom Vrapčići iz Slavonskog Broda započeo je 7. srpnja 2015. godine s provedbom projekta „Novi život“, identifikacijski broj: HR.2.3.04-0033, financiranog u cijelosti bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza III“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.063.690,44kn.
Centar “JA kao i TI” već četvrtu godinu pruža uslugu organiziranog stanovanja uz podršku osobama s mentalnim izazovima te se kroz to vrijeme ukazala potreba za ostvarivanjem dodatne suradnje i kontakta s javnim ustanovama iz područja socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva, medijima i širom javnosti.
Stoga ovom prilikom želimo predstaviti rezultate i ciljeve koje smo ostvarili s našim partnerima u okviru provedbe navedenog projekta te ciljeve koji se žele postići, i samim radom našeg Centra. Jedan od postignutih ciljeva je ostvarivanje uvjeta za svečano otvaranje Radnog centra u okviru kojeg ćemo prezentirati nove usluge koje će vršiti osobe s mentalnim poteškoćama.

Program održavanja konferencije Novi život