Volonteri

Volonterski program u Centru „JA kao i TI“ postoji u strukturiranom obliku od 2009.g., a volontiranje je bilo prisutno i ranije kroz individualni rad s korisnicima i uglavnom vjerske aktivnosti.

U 2019.g. Centar je imao 13 volontera koji su našem radu doprinijeli sa više od 900 volonterskih sati.

Područja djelovanja volontera su podijeljena u dvije osnovne grupe, individualni i grupni rad. Individualno volontiranje podrazumijeva rad na stacionaru i/ili rad u stambenim zajednicama, druženje i upoznavanje sa korisnicima, razgovori uz uključivanje u zajednicu, korištenje javnog prijevoza, javnih prostora, kazališta, kina, kafići, festivali, udruge, radionice, ovisno o osobnom interesu i interesu korisnika.

U grupnom radu volonteri sudjeluju u radu rekreacijske grupe, kreativne grupe, u šivaoni, grupi za društvene aktivnosti, povijesnoj grupi, grupe za duhovni oporavak, keramičarskoj radionici, vrtlarskoj grupi, stolarskoj grupi, glazbenoj radionici, obavljaju administrativne poslove.

Što korisnici kažu o volonterima?!

„Volonteri su potrebni u svakom društvu i predstavljaju osobe sa posebnim darom i humanošću.“

„Volonteri su nam potrebni jer se i mi osjećamo bolje uz njih, a i puno nam pomažu i podižu moral.“

„Hvala im što volontiraju jer nismo prepušteni sami sebi.“

Također motiviramo i naše korisnike na volontiranje i podržavamo inkluzivno volontiranje.

Sudjelujemo u volonterskim akcijama u organizaciji Volonterskog centra Osijek i već tradicionalno podržavamo akciju Hrvatska volontira. Održavamo Likovne kolonije te sudjelujemo na raznim manifestacijama.

 

Trenutno smo u potrazi za volonterom/kom koji bi vodio Kompjutersku grupu, Plesnu grupu i Zbor. Ako imate strpljenja, znate motivirati , komunikativni ste i volite pomagati i raditi na sebi, pridružite se našem timu!!!

 

Dokumenti

Zakon o volonterstvu (NN22/13)

Etički kodeks volontera

Pravilnik za rad s volonterima

prijavnica-za-volontere-ja-kao-i-ti
Izjava

Evidencija volonterskih sati

 

Kontakt

centar.jakaoiti@gmail.com

Maja Viduman

0994977473