Robin Hammond, svjetski poznati fotograf, izložba i predavanje

10. studenoga 2017.

Jedan od najcjenjenijih svjetskih fotografa na području ljudskih prava, Robin Hammond, počastit će nas izložbom svojih fotografija, te kratkim predavanjem o svom radu.

Ovaj izniman događaj održat će se uz Likovnu koloniju u organizaciji udruge Likar u subotu 11.11.2017. u prostorima Centra JA kao i Ti, Martina Divalta 2, Osijek s početkom u 11:00 sati.

Robin trenutno radi na reportaži o životu u zajednici osoba s mentalnim poteškoćama u Osijeku, štićenicima «Centra JA kao i TI».

Robin Hammond dobitnik je nagrada  W. Eugene Smith fondacije za humanističku fotografiju, World Press Photo nagradu, Pictures of the Year International World Understanding nagradu i četiri Amnesty International nagrade za novinarstvo vezano uz ljudska prava.

Svoju karijeru je posvetio dokumentiranju ljudskih prava i problemima razvoja društva u svim krajevima svijeta kroz dugoročne fotografske projekte.

Također, Robin je fotografijom obradio i razne ostale teme kao što su djelovanje klimatskih promjena na zajednice pacifičkih otoka, silovanje kao oružje u ratovima u Kongu i Bosni, zagađivanje ekosustava od strane multinacionalnih kompanija u državama u razvoju te rast srednje klase u Africi.

Rođen je na Novom Zelandu, a živio je u Japanu, Ujedinjenom Kraljevstvu, Južnoafričkoj Republici i Francuskoj.

http://www.robinhammond.co.uk/

http://www.onedayinmyworld.com/

https://twitter.com/RobinNHammond

https://www.facebook.com/robinhammondphoto