“Upoznaj me” Kongres o uključivanju osoba s mentalnim izazovima u zajednicu

26. siječnja 2016.

4.-6. veljače 2016. u sklopu provedbe projekta „Novi život“ Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek -„JA kao i TI“ organizira s Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatske, CroMSIC , Medicinskim fakultetom Osijek i Filozofskim fakultetom Osijek, Volonterskim centrom Osijek, Udrugom „Vrapčići“ i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek trodnevni Kongres o uključivanju osoba s mentalnim izazovima u zajednicu – „Upoznaj me“.

Projekt „Novi život“ je u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz programa – „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013., ukupne vrijednosti 1.063.690,44kn, a s provedbom je započeo 7.srpnja 2015.

Kongres o uključivanju osoba s mentalnim izazovima u zajednicu detaljno je osmišljen projekt koji informira sve građane o uključivanju i destigmatizaciji ljudi s mentalnim izazovima.

Na Filozofskom fakultetu Osijek, L. Jagera 9, Osijek, održat će se brojna predavanja prilagođena široj javnosti koju su priredili visokopozicionirani stručnjaci u području dječje, adolescentne i adultne psihijatrije, socijalne psihologije, psihofarmacije, neuroznanosti te prava osoba s mentalnim izazovima. Osim toga, na brojnim radionicama pristupit ćemo problemu na jedan sasvim inovativan način.

Ulaz na predavanja je slobodan, a njihov sadržaj prilagođen je svima.

Za radionice je potrebna registracija na mail lorp.osijek@cromsic.hr.

Kongres na moderan način pristupa problemu i otvoreno govori o stigmi koja je još uvijek prisutna u našem društvu.

Raspored predavanja možete pogledati ovdje.

Dodatne informacije i obavijesti možete dobit na web stranicama organizatora:
Centar Ja kao i Ti,
CroMSIC,
Filozofski fakultet Osijek,
Medicinski fakultet Osijek.

kongres-logos

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Eurospkog socijalnog fonda.
Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – „JA kao i TI“.
Program: Europski socijalni fond – „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013. u sklopu poziva: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza III“, Projekt: NOVI ŽIVOT